×
×

Gratis offertes voor het aanleggen van een terras

Op zoek naar een specialist in het leggen van terrassen? Via ons offerteformulier vraag je in één klap meerdere offertes aan bij de beste specialisten in de buurt. Vergelijk de offertes aandachtig, want er kunnen soms grote prijsverschillen zijn tussen specialisten onderling.

Alle offertes die je ontvangt zijn gratis en zonder enige verplichting. Je hebt dus niets te verliezen.


Meteen ter zake?

Vergelijk gratis meerdere offertes

terras-aanleg.nl

Vergelijk gratis meerdere offertes

Klinkers kopen voor je terras? Waarop moet je letten?

Een terras in klinkers biedt heel wat mooie voordelen, zeker ten opzichte van andere materialen. Het is relatief goedkoop, het is heel onderhoudsvriendelijk, en het ziet er nog mooi uit ook.

Maar wil je een terras in klinkers leggen, dan zit je vast nog met enkele vragen. Welke soorten klinkers zijn er? Welke moet je kiezen? Waarop moet je letten? En hoeveel kost het om je terras in klinkers te leggen?

Veel vragen dus, maar dit artikel is er om je de nodige antwoorden te bieden.

In dit artikel:

Waarom kiezen voor een klinkerterras?

terrasklinkers © Shutterstock - Een terras met klinkers is heel robuust, en ook qua design heb je vele opties

Verderop in dit artikel komen stapsgewijs enkele voordelen van klinkers aan bod, maar hier willen we je alvast een klein voorproefje geven van de voordelen die klinkers te bieden hebben.

+ Klinkers zijn heel robuust, en vergen zeer weinig onderhoud. Is je terras van in het begin goed geplaatst, dan hoef je er eigenlijk nooit meer iets aan te doen.

+ Klinkers zijn heel sterk en drukvast. Je kan er makkelijk zware tuinmeubelen op zetten. Soms worden klinkers zelfs gebruikt voor de oprit, wat aangeeft dat ze best wat druk kunnen verdragen. Bovendien zullen ze niet gaan slijten wanneer je er bijvoorbeeld stoelen of bloempotten op schuift.

+ In tegenstelling tot sommige andere materialen, zijn klinkers heel slipvast. Het is geen toeval dat ze ook vaak gebruikt worden als bestrating.

+ Je kan kiezen uit verschillende soorten klinkers. Bovendien heb je van elke soort meerdere uitvoeringen en tinten. Dat zal je merken in de volgende paragraaf.


Benieuwd hoeveel je kan besparen door prijzen te vergelijken?

Een nieuw terras plaatsen? Vraag prijzen op!

Geen zin om zelf een specialist te zoeken? Wij doen het voor jou!

Geniet binnenkort al van de zon op je nieuw terras!

Benieuwd naar het tarief van een professionele tuinaannemer?

Vergelijk prijzen van professionele tuinaannemers in je regio

Vraag gratis offertes aan en vergelijk prijzen

Vergelijk offertes, en ontdek hoeveel je kan besparen!

Een zonnig en rustgevend terras, waar je optimaal kan genieten van je tuin? Laat het niet bij een droom blijven. Vraag gratis offertes aan, vergelijk prijzen, en ontdek hoeveel je kan besparen.

Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot duizenden euro's
terras aanleggers

aanvraag starten


klinkerterras © Shutterstock - Een rustgevend klinkerterras, mooi ingekleed met groenelementen

Welke soorten terrasklinkers zijn er?

Wie een terras in klinkers wil leggen, die staat al meteen voor een lastige keuze. Er zijn immers nogal wat soorten waaruit je kan kiezen. Laten we eens kijken wat er allemaal in de aanbieding is.

Keramische kleiklinkers

keramische klinkers © Shutterstock - Keramische klinkers vallen op door hun warme kleitinten

Keramische klinkers, of ook wel kleiklinkers genoemd, worden gemaakt van klei, en zijn dan ook makkelijk te herkennen aan hun typische kleitinten. De mooie kleur die ze hebben is ook vast. Kleiklinkers veranderen niet van kleur, een nadeel dat andere klinkers wel eens kunnen hebben.

Kleiklinkers worden op een gelijkaardige manier geproduceerd als gevelstenen. De belangrijkste verschillen zijn dat kleiklinkers langer gebakken worden, en dat ze ook onder een hogere temperatuur gebakken worden. Dit zorgt ervoor dat kleiklinkers zeer duurzaam worden.

Dit zijn nog enkele andere mooie voordelen van kleiklinkers:

+ Kleiklinkers krijgen geen kleurpigment toegevoegd, waardoor ze een natuurlijke uitstraling behouden.

+ Kleiklinkers zijn beschikbaar in een brede waaier aan kleuren. Je kan kiezen voor één bepaalde kleur, of je kan bepaalde tinten met elkaar combineren.

+ Keramische klinkers passen perfect bij een heleboel stijlen. Je kan ze plaatsen voor een modern terras, maar ook voor een landelijk terras.

+ Kleiklinkers zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Je kan ze plaatsen met strakke rechthoekige vormen, maar ook getrommelde kleiklinkers zijn heel populair.

Ontdek de eigenschappen en voordelen van een terras met kleiklinkers.

Betonklinkers

betonklinkers © Shutterstock - Betonklinkers zijn iets minder kleurvast dan keramische klinkers, maar wel goedkoper

Betonklinkers worden uiteraard gemaakt van beton, en zijn in vergelijking met kleiklinkers veel goedkoper. Dat komt niet alleen omwille van hun goedkopere productieproces, maar ook omwille van enkele nadelen die ze hebben ten opzichte van kleiklinkers.

Betonklinkers zijn bijvoorbeeld niet zo kleurvast als kleiklinkers. Zeker indien je ze reinigt met een hogedrukreiniger, kan je soms merken dat ze makkelijk gaan slijten en kleur verliezen. Daarom worden betonklinkers vaak behandeld met een minerale beschermingslaag. Die moet de klinkers niet enkel de nodige bescherming geven, maar ze ook iets kleurvaster maken.

Net zoals bij kleiklinkers kan je ook bij betonklinkers kiezen voor verschillende uitvoeringen. Zo heb je de betonklinkers met strakke rechthoekige lijnen, maar kan je ook kiezen voor de getrommelde versie. Bij het trommelen van klinkers worden klinkers in een trommel gegooid en geschud, waardoor de kantjes afvlakken. Hierdoor krijgen ze een iets authentiekere look. Ook kleiklinkers kunnen verkregen worden in een getrommelde versie.

Om te vermijden dat water blijft liggen op de betonklinkers, kan je kiezen voor speciale betonklinkers die beter zijn in het doorlaten van water. Dit komt het grondwaterniveau ten goede, en bovendien is dit bevorderlijk voor de levensduur van je betonklinkers.

Ontdek de eigenschappen en voordelen van een terras met betonklinkers.

Welke klinkers kiezen?

We hebben nu ontdekt dat er twee soorten klinkers zijn, de betonklinkers en de kleiklinkers. Welke klinkers moet je nu juist kiezen?

Wel, de keuze voor het type klinkers zal voornamelijk afhangen van je persoonlijke smaak en je budget. Betonklinkers zijn bijvoorbeeld al veel goedkoper dan kleiklinkers. Meer over de prijs van het leggen van klinkers vind je verderop in dit artikel.

Ook je persoonlijke smaak zal de keuze voor het type klinkers bepalen. Kleiklinkers zien er natuurlijk veel authentieker uit, terwijl betonklinkers een ietwat monotonere look hebben. Kleiklinkers kunnen omwille van hun uitstraling perfect dienen voor de aanleg van een tuinpad.

kleiklinkers © Shutterstock - Een prachtig terras aangelegd met kleiklinkers van verschillende afmetingen

Hoe je terras in klinkers onderhouden?

Het onderhoud van een klinkerterras verloopt in principe zeer eenvoudig. Een terras in klinkers is heel onderhoudsvriendelijk. Toch zijn er enkele belangrijke verschillen tussen een terras in kleiklinkers en een terras in betonklinkers.

Bij een terras in betonklinkers moet je over het algemeen iets voorzichtiger zijn. Een hogedrukreiniger kan de toplaag van betonklinkers beschadigen, waardoor ze iets van hun kleur kunnen verliezen. Betonklinkers reinigen met een hogedrukreiniger doe je dus beter niet.

Bij kleiklinkers heb je dit probleem niet. Kleiklinkers zijn kleurvast, en kunnen perfect gereinigd worden met een hogedrukreiniger.

Buiten het regelmatig reinigen van het terras heb je in principe weinig ander onderhoud te doen. Een belangrijke voorwaarde hiervoor is wel dat het terras van bij het begin al perfect geplaatst is. Dit betekent vooral dat je voor een perfect genivelleerde ondergrond moet zorgen, zodat tuinmeubilair niet wankel staat op je terras.

terrasklinkers © Shutterstock - Een terras met klinkers heeft over het algemeen weinig onderhoud nodig

Hoeveel kost een terras in klinkers?

klinkerterras aanleggen © Shutterstock - De prijs van een klinkerterras hangt ondermeer af van het type klinkers dat je kiest

In vergelijking met andere materialen, is een terras in klinkers relatief goedkoop. Betonklinkers zijn over het algemeen nog goedkoper dan kleiklinkers. De prijs per vierkante meter voor betonklinkers ligt gemiddeld tussen de 10 en de 20€. Kies je voor kleiklinkers, dan ligt de prijs gemiddeld tussen de 20 en de 40€ per vierkante meter.

Deze prijzen zijn enkel voor de klinkers zelf. Laat je het terras plaatsen door een vakman, dan ligt de totale kostprijs uiteraard hoger. Eerst moet immers een laag stabilisé worden aangebracht. Daarna moeten alle klinkers netjes en egaal gelegd worden. Hierbij kan je nog eens kiezen uit verschillende legpatronen.

Voor het effectief aanleggen van je terras in klinkers mag je dus rekenen op een kostprijs tussen de 40 en de 85€ per vierkante meter. De uiteindelijke totaalprijs hangt natuurlijk af van de oppervlakte van je terras.

Gratis offertes voor het aanleggen van een klinkerterras

Wil je graag een prijs op maat ontvangen voor je terras in klinkers? Vul dan gauw ons offerteformulier in. Met jouw gegevens gaan we op zoek naar geschikte vakmannen in je buurt, en laten hen een offerte op maat naar je opsturen (eventueel nadat ze je eerst een bezoekje hebben gebracht).

Nadien kan je op je gemak prijzen vergelijken. Op die manier kan je tot 35% besparen op je totale kostprijs. Bovendien zijn alle offertes gratis en vrijblijvend. Je hebt dus niets te verliezen door offertes aan te vragen via onderstaand formulier.


terras aanleggers
Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot 35%

Terrastegels: het complete overzicht
Terrasklinkers: het complete overzicht
Offertes voor terrasaanleg