×
×

Gratis offertes voor het aanleggen van een terras

Op zoek naar een specialist in het leggen van terrassen? Via ons offerteformulier vraag je in één klap meerdere offertes aan bij de beste specialisten in de buurt. Vergelijk de offertes aandachtig, want er kunnen soms grote prijsverschillen zijn tussen specialisten onderling.

Alle offertes die je ontvangt zijn gratis en zonder enige verplichting. Je hebt dus niets te verliezen.


Meteen ter zake?

Vergelijk gratis meerdere offertes

terras-aanleg.nl

Vergelijk gratis meerdere offertes

Een terras met Thermowood terrasplanken: voordelen?

Om een houten terras aan te leggen, heb je de keuze uit vele houtsoorten. Vele mensen kiezen ervoor om met duurzame houtsoorten te werken, aangezien je terras hiermee een heel lange levensduur heeft. Maar duurzame houtsoorten, zoals tropisch hardhout, zijn vaak heel duur. Bovendien zijn ze ecologisch niet altijd even verantwoord.

Een alternatief voor deze dure houtsoorten is ThermoWood. Het is Europees hout dat via een ingenieus proces verduurzaamd wordt. Hierdoor benader je de goede eigenschappen van de dure tropische houtsoorten. Laten we eens kijken welke troeven Thermowood nog kan voorleggen.

In dit artikel:

Wat is Thermowood?

thermowood terras © Shutterstock - Met een terras van thermowood terrasplanken kies je voor een stijlvol terras met duurzaam hout

ThermoWood is hout dat via een proces van langdurige verhitting en droging verduurzaamd wordt. Door het hout langdurig bloot te stellen aan hitte zal de chemische structuur van het hout zodanig veranderen, dat het hout beter bestand wordt tegen insecten, vocht en bacteriën.

Bij het productieproces van thermowood wordt enkel gebruik gemaakt van stoom. Bovendien wordt er helemaal geen gebruik gemaakt van chemicaliën. Dit maakt van Thermowood een houttype met een heel duurzaam en ecologisch karakter.

Omwille van het verhittingsproces wordt dit hout ook wel thermisch hout of thermisch gemodificeerd hout genoemd.

ThermoWood heeft dermate veel voordelen, dat het niet enkel gebruikt wordt voor het aanleggen van terrassen. ThermoWood hout wordt naast het aanleggen van terrassen ook vaak gebruikt als materiaal voor gevelbekleding en parketvloeren.

Kies je voor Thermowood als materiaal voor het aanleggen van een terras, dan zal dit in de praktijk vaak hout van Noord-Europese bomen zijn, die via het verhittingsproces worden verduurzaamd. Op die manier wordt Thermowood een volwaardig alternatief voor hardhouten terrasplanken, waarvan de bekendste teak en bankirai zijn. Tegenover deze laatste houtsoorten heeft ThermoWood als bijkomend voordeel dat het een veel kleinere ecologische voetafdruk heeft.


Benieuwd hoeveel je kan besparen door prijzen te vergelijken?

Een nieuw terras plaatsen? Vraag prijzen op!

Geen zin om zelf een specialist te zoeken? Wij doen het voor jou!

Geniet binnenkort al van de zon op je nieuw terras!

Benieuwd naar het tarief van een professionele tuinaannemer?

Vergelijk prijzen van professionele tuinaannemers in je regio

Vraag gratis offertes aan en vergelijk prijzen

Vergelijk offertes, en ontdek hoeveel je kan besparen!

Een zonnig en rustgevend terras, waar je optimaal kan genieten van je tuin? Laat het niet bij een droom blijven. Vraag gratis offertes aan, vergelijk prijzen, en ontdek hoeveel je kan besparen.

Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot duizenden euro's
terras aanleggers

aanvraag starten


thermowood terras © Shutterstock - Thermowood terrasplanken kunnen zeer goed tegen vocht, en zijn dan ook geschikt als afwerking naast een zwembad

Eigenschappen van Thermowood terrasplanken

Design

Thermowood is eigenlijk een verzamelnaam voor verduurzaamd hout. Hoe je ThermoWood terrasplanken er zullen uitzien, zal in de eerste plaats afhangen van welke houtsoort er juist verduurzaamd is. Er komen immers verschillende houtsoorten in aanmerking. Het gaat dan bijvoorbeeld om dennen, grenen, lorken of Oregon Pine.

Bovendien kan het hout ook op verschillende manieren worden afgewerkt. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een gladde oppervlakte, of voor een afwerking met groeven.

Tot slot kan de kleur ook verschillen al naargelang de behandeling die je vooraf aan de planken geeft. Om de terrasplanken bijkomend te beschermen tegen vocht, worden ze vaak vooraf gebeitst. Ook hierbij kan je kiezen voor verschillende tinten, aangezien je beits in meerdere kleuren kan verkrijgen.

Hoe dan ook zal ThermoWood, net zoals vele andere houtsoorten, na verloop van tijd gaan vergrijzen als gevolg van de UV-stralen van de zon. Je terrasplanken krijgen dan een mooie zilvergrijze tint. Vele mensen vinden dit natuurlijke vergrijzingsproces wel charmant, maar je kan de terrasplanken uiteraard steeds terug in hun oorspronkelijke kleur beitsen.

thermowood dakterras © Shutterstock - In dit voorbeeld werd voor thermowood gekozen voor het aanleggen van een dakterras

Levensduur

Door hout te verhitten, zal het hout verduurzamen, en hierdoor stijgt ook de levensduur. Maar hoeveel bedraagt de levensduur van ThermoWood? Wel, dit hangt af van verschillende factoren. Door het hout te verhitten zal het goed bestand zijn tegen vocht, bacteriën en insecten. Het enige waar je zeker voor moet letten is de belasting van je terrasplanken. In tegenstelling tot hardhoutsoorten kan ThermoWood nog wel wat doorbuigen bij zware belasting. Daarom is het bij het aanleggen van je terras van groot belang om goed stil te staan bij een goede en stabiele ondergrond. Hierdoor vermijd je dat je terrasplanken na verloop van tijd kunnen gaan doorbuigen.

Indien je je terrasplanken niet te zwaar belast, niet teveel blootstelt aan extreme weersomstandigheden, en regelmatig goed onderhoudt, dan kunnen je ThermoWood terrasplanken makkelijk 15 à 20 jaar meegaan.

Gladheid

Bij het aanleggen van een houten terras is het altijd verstandig om rekening te houden met de gladheid van je terrasplanken. Het is vooral algvorming dat voor gladheid kan zorgen, en dit moet je dus zoveel mogelijk weten te voorkomen. Zorg er dus voor dat regenwater zo goed mogelijk kan afvloeien, zodat het niet op je terras blijft stilstaan. Dit laatste zal algvorming namelijk in de hand werken.

Daarnaast is het uiteraard ook verstandig om je terras regelmatig te reinigen. Hierdoor zullen eventuele algen in de groeven van de planken verwijderd worden.

Vaak wordt wel eens gedacht dat planken met groeven minder glad zijn, maar dat is een misvatting. Tussen deze groeven kan zich namelijk makkelijk vuil en vocht opstapelen, wat algen- en mosvorming in de hand werkt. Dit maakt de planken net extra glad. Planken met groeven zijn dus enkel anti-slip indien je ervoor zorgt dat er zich geen algen en mossen tussen de groeven vormen. Je moet je planken dus steeds mosvrij houden, om slipgevaar te vermijden.

thermowood met groeven © Shutterstock - Een aannemer installeert een terras met thermowoord terrasplanken, voorzien van groeven

Wat zijn de voordelen van Thermowood terrasplanken?

We hebben al een aantal voordelen van Thermowood vermeld in dit artikel. Hier overlopen we nog eens alle voordelen.

+ De voornaamste reden waarom veel mensen kiezen voor ThermoWood, is omdat het goedkoper is dan hardhout. Daar waar sommige tropische hardhoutsoorten een prijs hebben die boven de 100€ per vierkante meter kan uitstijgen, ligt de prijs van ThermoWood veel lager. Verderop in dit artikel gaan we dieper in op de prijs van ThermoWood.

+ ThermoWood is verduurzaamd hout uit de Nood-Europese bossen, en heeft hierdoor een veel kleinere ecologische voetafdruk dan hardhout. Er hoeft immers geen regenwoud gekapt te worden voor ThermoWood.

+ ThermoWood terrasplanken zijn heel onderhoudsvriendelijk. Buiten de jaarlijkse reinigingsbeurt heb je er redelijk weinig onderhoud aan. Bovendien zijn ze ook heel vormvast.

+ ThermoWood mag dan wel verduurzaamd hout zijn, het komt niet aan de levensduur van sommige hoogwaardige tropische hardhoutsoorten zoals padouk. Maar toch bereiken ThermoWood terrasplanken bij normaal gebruik een levensduur die kan oplopen tot 25 jaar.

Hoe een terras plaatsen in Padouk of Bankirai?

Hoe een Thermowood terras onderhouden?

thermowood terras © Shutterstock - Een terras met thermisch hout heeft over het algemeen weinig onderhoud nodig

Een terras in thermisch hout heeft dus weinig onderhoud nodig. Toch wil dit niet zeggen dat je er helemaal niet naar moet omkijken. Door het terras goed te onderhouden, verleng je immers de levensduur van je terras aanzienlijk.

Een terras in ThermoWood mag je gerust met een hogedrukreiniger schoonmaken. Voor de zekerheid gebruik je best niet te veel druk, en houd je ook voldoende afstand tot de planken. Hebben je planken groeven, dan kan je best met de groeven mee spuiten, zodat eventuele mossen en algen van tussen de groeven uit worden gespoten.

Voorts kan je je terras ook regelmatig behandelen met een algendodend middel. Dit zal algenvorming tegengaan, en het slipgevaar tot een minimum beperken.

Bij lichte vervuiling kan je je terras ook tussendoor even reinigen met water en milieuvriendelijke zeep.

Wat is de prijs van een Thermowood terras?

De lagere prijs ten opzichte van hardhoutsoorten is dus één van de grootste voordelen van Thermowood. Maar hoeveel betaal je nu eigenlijk voor een terras met Thermowood terrasplanken?

Voor een terras met Thermowood mag je rekenen op een prijs die varieert tussen de 40 en de 65€ per m². Dat is dus een pak goedkoper dan sommige tropische hardhoutsoorten, waarvan de prijs soms kan oplopen tot meer dan 100€ per m².

Gratis offertes voor het aanleggen van een terras

Van plan om een terras aan te leggen, en benieuwd welke prijzen je mag verwachten? Vul onderstaand offerteformulier in, en je ontvangt snel gratis offertes op maat van de beste specialisten in jouw buurt. Vergelijk hun prijzen, en ga in zee met de specialist die je het meest bekoort.

Alle offertes die je ontvangt zijn gratis en zonder enige aankoopverplichting. Je hebt dus niets te verliezen!


terras aanleggers
Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot 35%

Terrastegels: het complete overzicht
Terrasklinkers: het complete overzicht
Offertes voor terrasaanleg